martes, 31 de octubre de 2017

Plantilla de una Webquest

Bona vesprada a tots
- Què hem fet i què hem aprés?

Hui a classe hem estat veien com fer una plantilla de una Webquest amb l'explicació del professor.
Una Webquest és una serie d'estrategies didàctiques en las que els alumnes són els que realment construeixen el coneixent, i està divideix en vàries parts. Per a comprendre-ho millor el professor ens ha proporcionat un PDF on hem pogut veure un exemple de una plantilla sobre una Webquest. Aquesta estava dividida en: 
  1. Nom de la Webquest
  2. Crèdits: el nom de l'autor o autors
  3. Nivell educatiu: a què edat dirigim aquest webquest
  4. Contigut i àrea: a què àrea del currículum perteneix
  5. Introducció: ens permet conèixer el tema que es va a tractar. Sitúa a l’alumne en el tema, en l'activitat. Són les primeres frases i han de ser atractives i motivadores. Fan que l'alumne vulga aprendre i seguir descobrint.
  6. Tasca: es tracta d'una descripció formal del que volem que els alumnes realitzen al final de la webquest. Tenim que tenir molt clar els objectius de la Tasca per a dir de forma molt estructirada la tasca que es farà. Potenciar el treball cooperatiu. Podem fer un mural, un periòdic, presentar i conèixer les característiques, un contem una festa, unes disfreses, un projecte, etc. 
  7. Procés: Es tracta del desplegament de la tasca. Com arribem a fer la tasca? Subtasques.
  8. Avaluació: El moment d'avaluar de manera qualitativa el treball fet.
  9. Conclusió: És una reflexió de tot el procés que hem fet, reflexió i resum, suggeriments.
A més, les orientacions didàctiques d'aquesta webquest ens diuen que està dirigida a altres mestres que vulguen utilitzar la nostra webquest per a aplicar-la al seu alumnat, i la platilla que ens ha donat el mestre i que hem de fer per a la nostra webquest és la fulla d'instruccions per a que sàpiguen utilitzar-la a la seua classe. 

- Per a saber més: 

Ací us deixe exemples de Webquest que han fet companys nostres d'altres anys:
I també un video on ens explican com podem fer una webquest per a que comenceu a fer la vostra propia:

Font: Licencia de YouTube estándar

jueves, 26 de octubre de 2017

Les famílies i les xarxes socials

Bona vesprada a tots

- Què hem fet i què hem aprés?

Hui altres companyes nostres han presentat el tema 5 quee s'anomena "Les famílies i les xarxes socials" on ens han parlat de les xarxes socials i de la relació que ténen amb la família ja que estan tenint molta repercussió a l'actualitat. Ací us deixe un breu resum dels conceptes dels que ens han parlat:

Fuente: https://goo.gl/v4JX2C

  • Ens han explicat el que significa el concepte de xarxa social i segons ens indiquen Boyd i Elison, és com un servici que permet als individus crear un perfil públic, fer una llista d'altres usuaris amb els que compartixen informació i veure i recòrrer la seua llista de les conexions de les realitzades dins del sistema. A més està comprovat que la xarxa social més utilitzada de totes és Facebook. També ens han explicat l'evolució de aquestes des del seu començament en 1995 fins a l'actualitat.
Resultado de imagen de facebook
Fuente: https://goo.gl/VJ6Ej7
  • Algunes de les característiques de les xarxes socials en l'ámbit de l'educació que ens han explicat són potenciar el debat en Facebook, endevinalles en Twitter, donar una classe en Google Plus, treballar la comunicació visual i la creativitat amb Instagram, crear un repositori de webs en Delicious, compondre un tauler col·laboració en Pinterest, documentar una activitat con Flickr i presentar un treball en Youtube. Algunes de les xarxes socials educatives són Brainly (intercanvi de coneiximents i idees i en l'ajuda mútua), Comunidad Todoele (espai de trobada, col·laboració i diàleg) o Otra Educación (escola virtual segura). 
  • També podem observar avantatges i incovenients sobre les xarxes socials, i a més ens han donat algunes recomanacions com que és important establir regles en la família sobre l'ús de les xarxes socials i que és bó assegurar-se que els membres de la seua família sàpiguen que és adequat. 
  • Ens han parlat també de les senyals d'alarma que podem veure en respecte a un mal ús de les xarxes socials com són privar-se del somni, descuidar altres activitats, ailar-se socialment, un baix rendiment escolar, etc. 
  • Altre aspecte que hem vist a la presentació d'aquest tema han sigut dos casos reals on podem veure un bon exemple de la utilització de les xarxes socials i altre negatiu. 
  • I per a finalitzar ens han posat un vídeo on hem pogut veure com altres persones es fan passar per menors d'edat per poder aprofitar-se d'altres menors.
- Per a saber més
  • Ací us deixe el video que ens han posat les nostres companyes:
Fuente: Licencia YouTube estándar

martes, 24 de octubre de 2017

Introducció a l'Internet aplicat a l'educació

Bon dia a tots

- Què hem fet i què hem après?
Hui algunes de les nostres companyes han presentat el tema 3 del manual que s'anomena "Intenet aplicat a l'educació". A continuació us deixaré un resum sobre el que han dit les nostres companyes sobre aquest tema:
  • En primer lloc ens han parlat sobre la Web 2.0 i la Web 3.0. La primera es refereix al fenomen social surgit a partir del desenvolupament de diverses aplicacions en Internet com són els Wikis, Blogs, Webquest, Podcast o SlideShare. Mentre que la Web 3.0 podrien ser la transformació i la importància en l'educació. Algunes avantatges d'aquestes tipus de web són que els alumnes i els professors són els creadors de la informació, es poden publicar de manera senzilla, fomenten l'orientació i el paper del docent com a mediador.
  • Després altre concepte important seria la Webquest ja que els professor ens ha dit que anem a fer una nosaltres mateixos. La Webquest és un tipus d'activitat guiada que ha de fer l'alumno basant-se en recursos de Internet. Aquesta té diversos tipus com són:
    • Miniquest
    • Blogquest
    • Tubequest
    • Earthquest
    • Geoquest/Mapquest
  • A més per a crear i dissenyar aquest tipus d'activitats podem utilitzar algunes aplicacions que trobem a Internet i que faciliten la tasca de crear una Webquest. Una pàgina que ens recomanen les nostres companyes es EDUTIC. Podem dir que aquest tipus d'activitat és una manera de què els alumnes aprenen a analitzar, sintetitzar i comparar tota la informació que troben i utilitzen a Internet. 
  • També altre concepte que han plantejat amb la seua presentació serien els blogs. Com tots ja sabem un blog és un format de publicació en línia amb un espai personal de escriptura amb els recursos informatius i interactius en que podem introduir notícies, articles o reflexions. L'estructura d'un blog tots el sabem i és que es compon de entrades, etiquetes, la informació de l'autor, los gadgets i altres parts com visites, seguidors, estadístiques...
  • I per últim, han explicat que són les wikis que es refereixen a un tipus de web que es desenvolupa de forma col·laborativa per un grup d'usuaris i que és fàcilment editat per qualsevol. 
  • Per a terminar la classe hem pogut presentar alguns dels nostres murals, explicant com està estructurat, per a qui va dirigit, que activitats hem realitzat i quins objetius ténen aquestes activitats.
- Per a saber més

Fuente: Licencia de YouTube estándar

jueves, 19 de octubre de 2017

Presentació de les TIC

Bona vesprada a tots

- Què hem fet?

Hui a classe hem vist una presentació realitzada pels notres companys sobre les tecnologíes de la informació i la comunicació.
  • Han abordat el tema de l'ús i els beneficis que les tecnologíes de la informació i comunicació oferixen amb necesitats especial d'aprenentatage en l'educació inclusiva.
  • També ens han explicat les funcions en l'educació que tenen les TIC com l'ús personal, la gestió del centre, l'ús per a facilitar el procés de E-A, la comunicació amb les families...
  • A més han dit els avantatges que hi ha en les TIC per als alumnes i les barreres d'accés a les TIC que impedeixen la inclusió que poden ser les d'accés propi al propi mitjà com és el ordinador o les d'accés a les xarxes com es l'Internet. També han mencionat les barreres d'accés als alumnes amb problemes cognitius, auditius, visuals i motors.
  • Altre aspecte que han donat molta importància ha sigut la tecnología de suport que té com a objetiu compensar la pèrdua d'una funció o limitació funcional per a aconseguir que l'alumne siga capaç de realitzar una activitat.
  • També han explicat el papel tan important que té el docent a l'hora de seleccionar la informació que els alumnes poden veure. 
A més després de això els companys del treball han fet un Kahoot sobre les preguntes del tema y hem jugat tots junts.

Després de la presentació que han fet d'aquest tema hem pogut presentar alguns murals que habíem fet l'altre dia. He pogut veure murals molt creatius com són de les friutes, de les estacions, del mar o dels oficis.

- Què hem aprés?

Hui hem aprés tots els conceptes que han explicat del tema 3 com qué són les TIC, la tecnología de suport, les funcions de les TIC en l'educació, etc.

- Per a saber més

Ací us deixe dos vídeos que ens han posat en la presentació per a què puguerem entendre millor el que estaven explicant i els conceptes claus.
  • Los colores de las flores és un video on podem veure com un xiquet amb una discapacitat visual intenta averiguar sobre els colors de les flors i les adapacions que hi han en el video.
Fuente: https://goo.gl/mcT4Aj
  • I ací podem veure un video on veiem que Facebook ha creat una aplicació per a invidents:
Fuente: Licencia y atribución de Creative Commons

I amb açò acabent per hui. Fins el pròxim dia

martes, 17 de octubre de 2017

Aprenem a fer un mural

Bon dia a tots i a totes

- Què hem fet?

Hui hem pogut treballar a classe la pràctica 2 que constava de fer un mural de manera individual on pondrem alguna activitat que treballaríem amb el nostre alumnat amb materials, fotografíes, etc. Per a després, al pròxim dia explicar a classe amb una breu descripció dels resultats del aprenentatge que del que hem fet. Hi ha tres punts claus que hem de dir en la presentació de nostre mural:
  • Descripció del mural
  • Objetius d'aquest
  • A qui va dirigit el mural
Per això, el professor ens ha donat dos programes o pàgines on podem fer el nostre mural:
  • La primera és Padlet. Primer hem de registrar-nos si no estem registrats clarament i després creem un mural nou i posem el fons que vulguem. Quan hem acabat de fer-ho pots compartir-lo de maneres distintes (URL, gmail, HTML,etc).
  • I l'altra pàgina és Lino. En aquesta pàgina és el mateix que en l'anterior, ens fiquem en Sign up per a registrar-nos i triem l'opció que vulguem. En aquest cas podem traure el URL solament.
Amb açò hem acabat la classe ja que el professor ens ha deixat treballar en el nostre mural que és per al dijous.

- Què hem aprés?

Hui hem aprés ha fer un mural, a editar-lo i a poder compartir-lo en qualsevol lloc. A més hem pogut veure dos opcions per a poder fer-ho.

Ací us deixe un enllaç on trobaràs el mural que he fet jo sobre Halloween en una classe d'infantil: "Halloween a la nostra classe". 

- Per a saber més

Fuente: Licencia de YouTube estándar

Amb això és tot ens, ens veiem al pròxim dia.

martes, 10 de octubre de 2017

Presentació del tema 2

Bon dia a tots
- Que hem fet?💪
  • Hui la majoria de la classe l'hem dedicat a l'exposició dels nostres companys que ens han explicat d'una manera amena el tema 2, que és "La competència digital del professorat . Model track".
  • Per a explicar-lo ens han posat un Prezi on explicaven els següents punts:
  1. Paraules clau
    • Competéncia digital
    • Bretxa digital > separació entre persones, païssos i comunitats realizat per les TIC
    • Procés d'ensenyament-aprenentatge
    • Alfabetizació informacional
    • Entorn virtual d'ensenyament-aprenentatge
    • Competències professionals
    • Aprenentatge interactiu
  2. L'educació 3.0
    • Breu introducció històrica
      • Deixem arrere les classes tradicionals i monótones gràcies a l'educació
      • Revertir l'aprenentatge tradicionalista
    • Què és l'educació 3.0?
      • És l'educació que prepara als estudiants del sigle XXI per a poder afrontar el futur.
      • És interdisciplinaria i integral
  3. Les TIC i la competència digital del professorat
    • Què són les TIC?
      • "Las tecnologías que permiten la adquisición, almacenamiento, procesamiento, transmisión, distribución y difusión de la información"(Sánchez-Torres, Gozález-Zabala y Sánchez, 2012)
    • La competència digital del profesorado
      • Eix central del desenvolupament de les TIC.
      • Actitut del professorat
    • Funcions del docent
    • Competència digital del professorat
    • Nou rol del docent
  4. Model Track
    • L'ús creatiu, crític i segur de les tecnologies de l'informació i comunicació
    • Objectius
    • Avanços cap al portfolio de la competència digital docent
    • Camp legal de la competència general
    • Actualització de la proposta
  5. Recursos i experiències a l'aula
    • Millones generals per a la competència del professorat 
    • Millones particulars per a la competència digital del professorat
  • Desprès els nostres companys ens han posat un vídeo on ens explicava més clarament què és l'Educació 3.0: 
Fuente: https://goo.gl/SXA667
  • A més desprès de veure i entendre el tema hem fet un Kahoot sobre la teoria del tema mitjançant preguntes relacionades amb aquest. I també ens han ensenyat un blog/pàgina web on podem veure que es l'educació 3.0 i alguns exemples: "Educación 3.0: Lider informático en innovación educativa".
  • Per a finalitzar la classe el professor ha posat diverses pàgines web on podem consultar per entendre millor el treball que han fet el nostres companys que perteneix al Ministeri d'Educació i també, ens ha explicat les àreas i competències de la competència digital que han tratar d'explicar amb el treball.
- Per a saber més😉

Ací us deixe alguns vídeos on s'explica alguns conceptes del tema:

Fuente: Licencia de YouTube estándar

Fuente: https://goo.gl/9CMULC

Fins als pròxim dia 🙋

jueves, 5 de octubre de 2017

Kahoot

Bona vesprada

Hui el professor ens ha explicat com fer un kahoot per a poder fer-ho amb el nostre tema del treball i un mapa conceptual.

- Qué hem fet?
  • El primer que hem fet ha sigut un Kahoot de preguntes sobre el tema 1 individualment. A més abans d'això ha explicat alguns aspectes de l'activitat anterior sobre les referències bibliogràfiques ja que hi havien alguns errors en l'exercici.
  • Després de fer el qüestionari fet pel mestre, ens ha ensenyat a fer el nostre propi Kahoot:
    • Primer hem de posar la url de la pàgina on es pot fer el nostre propi qüestionari, que és www.kahoot.com.
    • Després hem de registrar-nos com a mestre ja que anem a fer les nostres propies preguntes, i una vegada que estem registrats hem de ficar-nos en My kahoot i escogir l'opció Quiz per a fer el test.
    • Pondrem el nom del nostre test, la descripció, que siga visible i públic,etc.ç
    • I ja després podem començar a fer les nostres preguntes que han de ser concretes amb respostres cortes i concretes que duren 30 segons per a respondre.
  • També ens ha donat uns consells per a saber com fer un mapa conceptual. Per això, ens ha donat dos pàgines per a poder utilitzar-les, aquestes són: Gliffy y Bubbl. En les dues hem de registrar-nos per a poder utilitzar-les i a més, en la primera al acabar de fer-ho ens donarà una URL com en el programa Prezi i en el segon ens donarà la opció de fer-ho com una imatge JPG. 
- Qué hem fet?
Hui hem aprés com fer el nostre propi qüestionari amb el programa Kahoot i a fer mapes conceptuals amb els programes Gliffy y Bubbl.

- Per saber més
Ací us deixe un video on ens explican bé com fer un Kahoot:

Fuente: https://goo.gl/BjiaL4

Fins al pròxim dia.

martes, 3 de octubre de 2017

Citació de llibres, articles i capitols

Hola a tots i a totes💗

- Què hem fet?💪
  • El primer que hem fet avui ha sigut mostrar alguns vídeos d'animació d'alguns companyers per a veure si hi ha qualsevol error i aclarir dudes. Com per exemple que el nostre video ha de tenir totes les referències bibliogràfiques de tota la informació que hem posada. 
  • Després ha explicat una activitat que hem de fer sobre les cites bibliogràfiques que hem de saber fer. Per això, ha començat a explicar com fer-ho mitjançant les normes d'APA. Primer hem de ficar-nos en la pàgina de la Biblioteca de la Universitat d'Alacant i després en el apartat de citacions per a descarregar-nos el document de les normes APA.
  • També ha explicat que:
    • Per a citar una cita de menys de 40 pareules hi ha que posar-la entre cometes amb l'autor entre parentesis, l'any i la pàgina o també es pot posar primer l'autor després la cita i la pàgina.
    • Per a citar una cita de més de 40 paraules es posa sense cometes com un text amb l'autor, l'any, el capítol, les pàgines i l'any.
    • Per a citar llibres hi ha que posar el nom de l'autor, l'ay, el nom del llibre (en cursiva), el país i per últim l'editorial.
    • Per a citar capítols hem de posar l'autor, l'any, el títol del llibre al que pertany, el coordinador del llibre, el nom del capítol, les pàgines, el lloc i l'editorial on s'ha fet.
  • Després hem vist l'activitat que hem de fer per al próxim día. Aquesta tracta sobre la referència sobre un article, un llibre i un capítol d'un llibre relacionat amb el tema que ens ha tocat per a fer el treball.
  • Per a fer correctament la búsqueda podem veure les revistes que ens ha proporcionat el professor i també podem buscar en Google Académico que és un buscador d'articles i revistes. 
- Qué hem aprés?🙊
  • Primer hem aprés com posar les referències de la informació que hem posat en el video de animació que hem realitzat.
  • Hem vist com es pot referenciar llibres, articles de revistes, capítols de qualsevol llibre i seccions de llibres. 
  • Hem aprés un poquet de les normes d'APA per a saber cumplir-las quan citem qualsevol cosa.
- Per a saber més😋
  • Ací us deixe un vídeo on s'explica molt bé cada apartat de la citació segons les normes APA:

Fuente: https://goo.gl/97si4c
  • I també podeu ver una presentació on veieu bé cadascuna de les normes de citació:

Gracies a tot per llegir-me hiu. Fins al pròxim dia.✋