jueves, 26 de octubre de 2017

Les famílies i les xarxes socials

Bona vesprada a tots

- Què hem fet i què hem aprés?

Hui altres companyes nostres han presentat el tema 5 quee s'anomena "Les famílies i les xarxes socials" on ens han parlat de les xarxes socials i de la relació que ténen amb la família ja que estan tenint molta repercussió a l'actualitat. Ací us deixe un breu resum dels conceptes dels que ens han parlat:

Fuente: https://goo.gl/v4JX2C

  • Ens han explicat el que significa el concepte de xarxa social i segons ens indiquen Boyd i Elison, és com un servici que permet als individus crear un perfil públic, fer una llista d'altres usuaris amb els que compartixen informació i veure i recòrrer la seua llista de les conexions de les realitzades dins del sistema. A més està comprovat que la xarxa social més utilitzada de totes és Facebook. També ens han explicat l'evolució de aquestes des del seu començament en 1995 fins a l'actualitat.
Resultado de imagen de facebook
Fuente: https://goo.gl/VJ6Ej7
  • Algunes de les característiques de les xarxes socials en l'ámbit de l'educació que ens han explicat són potenciar el debat en Facebook, endevinalles en Twitter, donar una classe en Google Plus, treballar la comunicació visual i la creativitat amb Instagram, crear un repositori de webs en Delicious, compondre un tauler col·laboració en Pinterest, documentar una activitat con Flickr i presentar un treball en Youtube. Algunes de les xarxes socials educatives són Brainly (intercanvi de coneiximents i idees i en l'ajuda mútua), Comunidad Todoele (espai de trobada, col·laboració i diàleg) o Otra Educación (escola virtual segura). 
  • També podem observar avantatges i incovenients sobre les xarxes socials, i a més ens han donat algunes recomanacions com que és important establir regles en la família sobre l'ús de les xarxes socials i que és bó assegurar-se que els membres de la seua família sàpiguen que és adequat. 
  • Ens han parlat també de les senyals d'alarma que podem veure en respecte a un mal ús de les xarxes socials com són privar-se del somni, descuidar altres activitats, ailar-se socialment, un baix rendiment escolar, etc. 
  • Altre aspecte que hem vist a la presentació d'aquest tema han sigut dos casos reals on podem veure un bon exemple de la utilització de les xarxes socials i altre negatiu. 
  • I per a finalitzar ens han posat un vídeo on hem pogut veure com altres persones es fan passar per menors d'edat per poder aprofitar-se d'altres menors.
- Per a saber més
  • Ací us deixe el video que ens han posat les nostres companyes:
Fuente: Licencia YouTube estándar

No hay comentarios:

Publicar un comentario