- Què hem fet i què hem aprés?
Hui algunes de les nostres companyes han presentat el tema 14 del nostre temari, que s'anomena "Recursos i aplicacions de la Web 2.0". Algunes del conceptes que han explicat són:
- En primer lloc, aquest grup han parlat de l'Internet com a mitjà de comunicació i aprenentatge. Han introduit aquest tema amb explicant la definició d'Internet com que és un medi de comunicació bilateral directe i lliure, entre individus i institucions públiques i privades, que permet un intercanvi de textos, imatges, sons, vídeos, etc.
- Un concepte al que li ha donat molta importància és la Web 2.0 que l'han definit com a un conjunt d'aplicacions web enfocades a l'usuari. Aquesta té dos característiques esencials com són la colaboració i la participació. Algunes dels recursos i aplicacions de la Web 2.0 són Blogger, Flickr, YouTube, Wikipedia o Google Maps. Aquest tipus de Web aporta recursos pre utilitzar l'Internet en diferents àmbits com són la informació, comunicació i aprenentatge (TIC).
Font: https://goo.gl/2PXQrm |
- Ara parlarem de l'internet com a recurs de comunicació. Gràcies a les TIC es consolida la situació de comunicació molt diferent a la que proporciona el text. Van aparèixer els "hipermedis" que són els que representen la nova situació on no n'hi ha solament un reconegut, sinó diversos. Hui día existeixen moltes xarxes de telecomunicació per l'educació d'un gran abans. Per tant, podem trobar: l'ús dels correus electrònic, transferència d'arxius, búsqueda de informació i investigació sobre els fonts de informació finsel intercanvi d'experiències.
- També hem pogurt veure dos aplicacions que podem utlitzar en lesd nostres alunes com són: Edmodo i Diipo.
Font: https://goo.gl/sALdit |
Font: https://goo.gl/JhmgSx |
- Després ens han parlat de algunes comunitats d'aprenentatge i la importància de la comunicació, explicant la seua definició. Altre concpete important d'aquesta presentació són les videoconferències i dels tipos que hi ha com són d'escriptori, d'aula i de reunió. Hi han vàries estratègies que podem aplicar a la nostra classe d'aquestes videoconferències com poden ser: suport a l'educació social, faciliten la gestió per a directius, possibiliten la comunicació amb estudiants d'altres països, etc. Alguns dels programes que permeten realitzar videoconferències són Skype, IChat, Adobe Connect o Google Hangouts.
Font: https://goo.gl/epGbLm |
Font: https://goo.gl/mgYxCg |
Font: https://goo.gl/s3Btnr |
- També han parlat de l'internte coma recurs d'aprenentatge amb el exemple de Siemens. Després hem vist els principis didàctics per a l'ús de l'internet a classe. Un concepte important també es el Mood que és un Curs Online, en obert i massiu, és a dir, curs a distància, accesible a través d'internet on es pot apuntar qualsevol persona i pràcticament sense límit de participants.
- Altres conceptes són els de Flipped Classroom i l'aprenentatge online (e-learning, Biended-learning i m-learning). I per últim, ens han parlat de les xarxes del futur com són la Web 1.0, la web 2.0 i Web 3.0.
Font: https://goo.gl/vuedrM |
- Per a saber més:
Ací us deixarè alguns vídeos on ens aclariran alguns conceptes d'aquesta presentació:
Font: Licencia de YouTube estándar
Font: Licencia de YouTube estándar
Font: Licencia de YouTube estándar
Font: Licencia de YouTube estándar
No hay comentarios:
Publicar un comentario