jueves, 21 de septiembre de 2017

Com podem citar una foto, un vídeo o un llibre?

Hola a tots i a totes😜
- Què hem fet?👍
  • Hui a classe ens hem centrat en el tema del copyright i dels drets d'autor.
  • En primer lloc, hem tingut que escogir el nom del nostre coordinador del grup de treball per a què el professor puga parlar amb ell sobre el treball i la presentació que hem de fer.
  • Després ha parlat sobre el tema del copyright, es a dir, la reserva a l'autor, i de com poguem citar una imatge que no es nostra en el nostre blog. Per això, ens ha explicat dos maneres de fer-ho:
    • La primera manera és ficant-nos en la pàgina web de "Creative Commons" per a després fer-ho correctament. Les tres coses que hi ha que apareixer baix de la nostra imatge són:
      1. Títol de la imatge (si el té)
      2. Autor de la imatge
      3. Les sigles de la llicència
Resultado de imagen de creative commons
Fuente: https://goo.gl/72MRZf
    • La segona manera és molt més fàcil i simple i també si no està el autor ni res més, podem posar "Fuente: la url de la pàgina on en agafat l'imatge". I per a què no ens pose la Url tan llarga hi ha que buscar un acortador.
  • Altre aspecte que ha explicat per a quan deven citar vídeos el podem fer com hem dit anteriorment o si són de la pàgina web de YouTube hem de posar si sale "Licencia de YouTube estándar".
  • A més, hem vist com podem pujar una presentació a la pàgina de "SlideShare" i per a que després sapiguem posar-la en el nostre blog amb una entrada nova:
    1. Iniciem sesió
    2. Ens creem un perfil si no el tenim
    3. Hem de prémer el botó Cargar i pugem el nostre PowerPoint
    4. Posem el nom, la categoria i si el volem privat o públic
    5. Després per a pugar-lo en la nostra entrada del blog hem de donar-li a compartir i copiar el HTML en la nostra entrada
Imagen relacionada
Fuente: https://goo.gl/FyzizQ
  • Per altre lloc, el professor ha posat les bases de dades que ens poden ajudar a fer la presentació i ha posat un exemple de una pàgina que es diu Dialnet Plus que és un buscador de documents lliures.
Resultado de imagen de dialnet plus
Fuente: https://goo.gl/27B24Y
  • I per a finalitzar amb la classe ens ha donat unes recomanacions de com podem citar una revista, un llibre, una pàgina web o un text seguint les normes APA.
- Què hem aprés?👀
  • Hem aprés un poc més dels drets d'autor i l'important que és protegir els nostres treballs.
  • També hem pogut veure com podem citar una imatge de dues formes, del vídeos ja sigan de Youtube o d'altre lloc, i dels textos, llibres i revistes seguint les normes d'APA.
  • A més, hem aprés com podem pujar una presentació a SlideShare i després posarla en el nostre blog mitjançant el HTML.
  • I també ens han ensenyat un buscador de documents lliures que podem utilitzar en el nostre treball de classe.
- Per a saber més💪
Després de veure com es pot citar les imatges i videos us vull posar una presentacio que el nostre professor ha utilitzat a classe per a poder explicar tot millor i un vídeo on explica bé com podem utilitzar les normes apa. Espero que us serveix per a entendre-ho correctament.

Fuente: https://goo.gl/5Q5FdW

Això és tot per a hui. Fins al pròxim dia.💗

No hay comentarios:

Publicar un comentario