jueves, 9 de noviembre de 2017

La imatge fixa en l'ensenyança: L'utilització educativa dels pòsters, fotonovel·les i murals multimèdia

Bon dia a tots i a totes

- Què hem fet i après?
Hui altres de les nostres companyes han fet la presentació del tema 8 del nostre treball. Aquest tema s'anomena "La imatge fixa en l'ensenyança: L'utilització educativa dels pòsters, fotonovel·les i murals multimèdia". En aquest treball es parlarà dels següents:
  • Ens han introduït el tema amb l'explicació de que l'imatge està molt present en el nostre dia a dia. Després han parlat dels canvis que s'han produït en l'educació gràcies a les TIC on s'inclou la imatge fix, del significat que té l'imatge fixa i que és un recurs que té una evolució constant.
  • A continuació han tratat el significat de l'alfabetització visual segons alguns autors com són Hortin (1981), Ben Goldstein (2013) i J. Flory (1978). Alguns dels avantatges que han dit en la seua presentació són desenvolupar l'agudesa visual i la capacitat expresiva, lograr una meta-visió, desenvolupar una major intel·ligència visual... Altre concepte que han parlat ha sigut el Storytelling (narrativa digital) que és una producció creada de forma digital amb la intenció de compartir-la i narra-la. 
  • Després han parlat d'uns recursos de l'imatge fixa que l'han donat molta important com són els murals digitals, les fotonovel·les i els pòsters. 
    • Els murals digitals són pòsters on podem posar textos imatges, vídeos, etc., i está format per un títol, un àrea editable, uns fonts utilitzats i una autoria de l'obra. 
Font: https://goo.gl/SZ8jHC
    • Les fotonovel·les són la unió d'imatges i textos relacionats amb cada una d'elles, ja siga a través de peu de foto, bocadillos o cartells explicatius. Aquestes estan formades per una maqueta, vinyetes i bocadillos (entrepans).
Font: https://goo.gl/nYFdo7
  • També han explicat el procés de com dissenyar, crear i presentar els pòsters, murals i fotonovel·les. Per això han donat alguns exemples de aplicacions per a crear-los com són Linoit, Padlet, Posterazor, Koowall, Murally i Automotivator. I una altra aplicació que ens serveix per a crear alguns més elaborats és Glogster que crea murals i permet gravar amb un micròfon i webcam. 
  • I per a finalitzar han parlat de 'aplicació d'aquestos recursos a l'aula dels pòsters, de les fotonovel·les i murals. 
- Per a saber més
Ací us deixe un vídeo que han posat per a que puguerem veure com es un digital storytelling del llibre de "El pez Arcoiris"
Font: Licencia de YouTube estándar

No hay comentarios:

Publicar un comentario