martes, 7 de noviembre de 2017

La informàtica i els multimèdia: la seua utilització en educació infantil

Bona vesprada a tots i totes

- Què hem fet i què hem après?
Hui a classe hem treballat en parejes la Webquest que esten fent en parelles i també algunes de les nostres companyes ens han explicat i mostrat el tema 7 del nostre temari. Aquest tema s'anomena "La informàtica i els multimèdia: la seua utilització en Educació Infantil". A continuació us deixarè alguns conceptes que han eixit en la presentació de les meues companyes.
  • En primer lloc han fet una introducció sobre el tema que en aquest cas és la utilització que lli donem a la informàtica i el multimèdia en la Educación Infantil. Després han parlat de el disseny i producció de les TIC que tenen una gran relació entre aquestes. Dins del disseny de les TIC trobem varies etapes com són la etapa d'anàlisi de la situció, la d'especificació on secuenciem i seleccionem les diverses activitats; la etapa de documentació que són tots els documents dels components del nostre producte; i la etapa de la guionització on trobem el guió literari. Després dis de la producció trobem aquesta i la postproducció. La primera és la realització per unitats dels seus diferents elements, i la segona és la combinació de les diferents unitats produïdes. A més dins d'aquest punt sobre el disseny i la producció ens trobem com podem avaluar amb diferents tipus d'avaluació i tècniques. 
Resultado de imagen de la informatica en las aulas de educacion infantil
Font: https://goo.gl/Q6xabf
  • Altre aspecte molt important per a nosaltres com a futurs docents és l'incorporació de la informàtica a l'aula ja que ens ajudarà amb els nostres projectes i en l'adquisició dels coneixements que volem inculcar als nostres alumnes. A més com a mestres passem per una sèrie de etapes abans d'utilitzar l'ordinador com a eina d'aprenentatge co són l'entrada, l'adopció, l'adaptació, l'apropiació i la invenció.
 Resultado de imagen de la informatica en las aulas de educacion infantil
Font: https://goo.gl/ZbgziM
  • També han explicat en què consisteix el software multimedia, per què s'utilitza, què són les presentacions multimedia, com han de ser, com es clasifiquen, com podem crear-les, com compartir-les, i les qualitats dels multimèdia educatius. Altre aspecte important ha sigut com s'utilitza el softeware i per això han explicat alguns criteris per a la selecció de material informàtic i dins d'aques trobem aspectes previs, una adecuació tècnica, una adecuació didàctica i una avaluació global. 
Per a terminar la classe hem pogur editar i mostrar al professor com est'a quedant la nostra Webquest. 

- Per a saber més?
Les nostres companyes ens han posat alguns videos per a entendre millor les seues explicacions, ací us deixe dos d'ells:
  • "La multimedia y la educació"
Font: Licencia de YouTube estándar
  • "Actividades con Software Libre en Infantil y 1º de Sahún"
Font: Licencia de YouTube estándar

No hay comentarios:

Publicar un comentario