jueves, 2 de noviembre de 2017

L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primària

Bona vesprada a tots

- Què hem fet i que hem après?
Hui algunes companyes han presentat el tema 6 que s'anomena "L'organització de les TIC als centres d'educació infantil i primària". Aquest tema tractava sobre les TIC i de la seua organització en els centres educatius. Alguns aspectes que han destacat han sigut:
  • En un principi ens han parlat de la societat red que és la societat en la que vivim on es va desenvolupant entorn a les TIC. En la seua base és necessari una adaptació de la societat, altra de la rutina diària, altra de la educació i altra del professorat i alumnat. A més les TIC en la educació ha sigut molt important ja que ha implicat una constant innovació educativa. 
Fuente: https://goo.gl/V3stQF
  • Altre concepte important és el com s'organitza les TIC en la educació. L'administració educativa esmenta una sèrie de fins i intencions per ajudar a planificar i guiar l'acció docent. Ens han destacat varies lleis que han sigut importants en la intregració de les TIC en l'educació com són la LOMCE, la LOE i el Reial Decret 132/2010. A més destaquen competències bàsiques, és a dir, medides organitzatives com és el tractament de la informació digital. I també ens han explicat que dins de la Resolució de la Generalitat Valenciana es diu que el director/a del centre efectuarà la proposta dels coordinador/a de les TIC.
  • Altre aspecte es que alguns aspectes organitzatius a tindre en compte per aquesta introducció de les TIC són:
    • Sistema educatiu
    • Estructura de la institució
    • Context d'ensenyança-aprenentatge
    • Entorn de l'aula
  • A més amb les TIC apareixen nous llocs per a les activitats educatives i la formació de alumnes i professors. També hem de tenir en compte les modalitats bàsiques de la organització dels mitjans com són tallers i racons; centres de recursos; i departaments d'activitats complementàries i extraescolares. 
  • Altre concepte important són els canvis en les organitzacions educatives. A nivell de centre ens produeix un canvi cap a una cultura cooperativa; i en la percepció de les TIC, el professorat perceben les TIC en l'educació des d'una ideología reformista i tecnòcrata. 
Fuente: https://goo.gl/zbYF6g
  • També hem vist que l'ús de les TIC ha suposat alguns canvis metodològics com són classes més actives i participatives, aprenentatge autònom de l'alumnat, i la adquisició de coneiximents a través de treballs d'investigació. 
  • I per últim han proposat i explicat diversos plans com són el Pla TIC (Pla Estratègic de la Generalitat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions), el Pla Intregra-TIC, el Pla Més-TIC i ITACA. I per acabar la presentació ens han mostrat algunes experiències de referència sobre alguns metodes i eines que ens mostren l'avanç de les TIC en l'educació. 
A més el professor després ens ha explicat un poc com crear la nostra propia Webquest. 
  1. Ens fiquem en Google Sites per a crear una versió clàsica.
  2. Desprès ponem l'habilitat de buscar més plantilla per a nostra Webquest si volem
  3. A continuació hem de posar-li un nom i anar editant-la al nostre gust. 
- Per a saber més
Ací us deixe un video que ens han posat les nostres companyes on veiem vàries metodes per a la introducció de les TIC en les aules. 

Fuente: Licencia de YouTube estándar

No hay comentarios:

Publicar un comentario