jueves, 16 de noviembre de 2017

Utilització educativa del so. Els podcast, la música i la ràdio

Bona vesprada a tots

- Què hem fet i què hem aprés?
Hui han presentat el tema 10 que s'anomena "L'utilització educativa del so. Els podcast, la música i la ràdio. En aquest tema ens han parlat sobre mecanismes i recursos que podem utilitzar a classe per a poder reproduir música o escoltar-la de una manera més fàcil.
  • En primer lloc, ens han donat una introducció on han parlat de les TIC i de com afavoreixen l'ensenyança-aprenentatge. Després han començan parlant dels antecedents on s'han dut diverses investigacions de alguns autors parlant de limplicació de les TIC en l'educació. 
  • Altre concepte molt important és el podcast donant-nos la seua definició, el podcasting (tota la tecnologíia relacionada amb la producció i realització de programes de ràdio utilitzant els ordinadors i internet), els dos tipus de podcast que hi ha (el podcast d'audio i el de vídeo), els avantatges i desavantatges d'aquestos i les aplicaions que podem usar per a poder escoltar les podcast com son Audacity, SoundCloud i Listen2myRadio.
  • Després ens han donat alguns tipus de recursos com són los dictàfons (dispositiu de grabació de so usat normalment per a gravar un discurs que més tard ha de reproduir-se), la ràdio, el micròfon, els intruments musicals, els telèfons i els iPods. 
Resultado de imagen de dictáfono
Font: https://goo.gl/mkGH3X
  • A més altre punt important d'aquest tema és la iniciativa i la experiència d'ús deñ podcast en l'ensenyança on estan inclosos els conceptes de possibilitats educatives, les avantatges, els inconvenients, els podcast educatius i un cas real d'una xiqueta anomenada Marta. Altra company ha explicat el procés de com fer una podcast: 1º Gravar el contingut, 2º Traduir el contingut i 3º Pujar l'arxiu. Alguns dels programes que podem per a crear aquestos són VLC Media Player, iTunes, Windows Media Player o Spotify. 
  • I per a acabar han explicat com podem introduir la música a l'aula com per exemple mitjançant cançons, jocs musicals, audicions, etc. 
Per últim, el professor ens ha explicat com editar i crear un vídeo en el programa de Movie Maker.

- Per a saber més:
Ací us deixe dis videos que pense que us ajudaria a comprendre millor el que hem dit:
  • Un vídeo on ens expliquen bé com fer el nostre video en el programa Movie Maker
Font: Licencia de YouTube estándar
  • Un video on veiem com podem crear un podcast amb el programa de Audacity:
Font: Licencia Atribución de Creative Commons

No hay comentarios:

Publicar un comentario